Spotify abonnement delen: hoe doe je dit?

Spotify, wie kent het niet? De grootste en bekendste digitale muziekservice, waarbij je muziek luistert in de vorm van streaming. Voor velen is deze app niet meer weg te denken. Bijna iedereen maakt hier gebruik van, maar lang niet iedereen weet dat je een abonnement kan delen en zo kosten kan besparen. Wij leggen je uit wat het inhoudt en natuurlijk hoe je het doet.

Wat is Spotify?
Spotify is een digitale muziekservice, waarbij je muziek luistert door middel van streaming. Het platform heeft toegang tot miljoenen nummers. De app is gratis te installeren op je mobiel, tablet of laptop. De app zorgt ervoor dat je eenvoudig zelf afspeellijsten met jouw lievelingsmuziek kan samenstellen. Je kan zoeken naar nummers, artiesten of albums. Daarnaast verrast Spotify je elke week met afspeellijsten met muziek die bij jou past. Spotify is ideaal voor het vinden en ontdekken van nieuwe muziek. Naast muziek, kun je er ook naar podcasts luisteren.

Spotify Family Premium en Spotify Duo Premium
Bij Spotify kan je als individu kiezen uit de volgende twee abonnementen: Spotify en Spotify Premium. Spotify is geheel kosteloos, Spotify Premium kost 9,99 per maand. Het verschil is dat je bij Spotify Premium muziek kan downloaden, geen advertentie-onderbrekingen hebt, al je favoriete nummers (ook op je mobiel) hebt en tot slot onbeperkt nummers kan overslaan.

Heb je Spotify Premium en wil je graag kosten besparen? Dan kan je voor Spotify Family Premium of Spotify Duo Premium kiezen.

Spotify Family Premium
We beginnen met het Spotify Family Premium abonnement. De enige voorwaarde is dat de gezinsleden – maximaal zes – met wie je het deelt, op hetzelfde adres wonen als jij. Je deelt samen een abonnement voor 14,99 per maand, ongeacht hoeveel leden het abonnement heeft. Verder behoud je je eigen account en muziek. Naast financiële besparing, heeft Spotify Family Premium ook andere voordelen: je kan een gezamenlijke afspeellijst vol familie-favorieten maken én je kan als ouder gebruik maken van ouderlijk toezicht, door in te stellen waar je kind niet naar mag luisteren.

Spotify Duo Premium
Het Duo abonnement is, je raadt het al, voor twee delers. Net zoals bij Spotify Family Premium is de enige voorwaarde dat je allebei op hetzelfde adres woont. Het Spotify Duo Premium abonnement kost 12,99 per maand. Je behoudt weer je eigen account en muziek en kan ook bij dit abonnement een gezamenlijke afspeellijst maken. Naast de prijs en het maximaal aantal leden is er nog een verschil tussen dit abonnement en het Family abonnement: bij Spotify Duo Premium heb je geen beschikking tot ouderlijk toezicht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *