5 onvoorziene uitgaven die je vakantiebudget uithollen

Als je op vakantie gaat, maak je vaak van te voren een schatting van de kosten die je gaat maken. Je telt je reiskosten, de kosten van je overnachting en andere kosten die je denkt te gaan maken bij elkaar op. Toch blijkt je vakantie uiteindelijk veel duurder dan gedacht te zijn. Herkenbaar? Denk volgende keer aan deze 5 onvoorziene uitgaven die het budget voor je vakantie uithollen en maak een betere inschatting van je kosten.

1. Parkeren
Niets fijner dan je per auto door je vakantieland te verplaatsen. Misschien ga je met je eigen auto op vakantie, of huur je er één op locatie. Je houdt in deze gevallen waarschijnlijk rekening met de kosten van de verhuur en benzinekosten, maar grote kans dat je een grote kostenpost vergeet: parkeerkosten. Deze kosten kunnen erg verschillen per land of stad waar je bent, maar je zult hoe dan ook parkeerkosten maken. Vooral in grote steden kunnen de parkeerkosten hoog op lopen. Ook kun je niet bij elke accommodatie gratis parkeren. Zoek deze zaken dus van te voren uit, en houd hier rekening mee tijdens het berekenen van je budget.

2. Restaurant of café rekeningen
Restaurant aan het strand
Hoewel eten onder onze levensbehoeftes valt, rekenen veel mensen de kosten van restaurants en cafés niet mee in hun vakantiebudget. En wanneer je niet op deze kosten rekent, kan dat vies tegenvallen. Bedenk dus van te voren hoe veel je ongeveer uit eten zult gaan, en zoek op wat de gemiddelde prijzen in je vakantieland zijn. Vergeet daarnaast niet de lunches, koffies en andere drankjes mee te rekenen in je budget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *