FinanciŽle transparantie is key
Onze diensten
'Echte resultaten' behalen is ons motto en vertaald zich in een aanpak waarbij workshops en programma's afgestemd zijn op het verbeteren van de kosten en investeringen van uw IT, HR en F&A processen. Vaak zijn deze kosten en investeringen niet duidelijk te koppelen aan de bedrijfsstrategie en niet te vergelijken met soortgelijke bedrijven. Tevens zijn het alleen de directe kosten en is er geen beeld van de schaduwkosten. Schaduwkosten zijn kosten voor het uitvoeren van activiteiten voor hetzelfde proces die elders in de organisatie worden afgehandeld dan waar ze thuishoren. Onze diensten zijn bedoeld om financiële duidelijkheid te creëren in IT, HR en F&A processen, vergelijken van kosten en investeringen met soortgelijke bedrijven, directe en schaduwkosten in kaart brengen, business case bouwen en scenarioís plannen om tot een transformatie te komen. Wij begeleiden u tot en met de realisatie.
FinanciŽle duidelijkheid en peergroep analyse

Als financieel directeur is het belangrijk om de kosten voor de Informatie Technologie en andere secundaire processen in kaart te hebben. Geeft uw organisatie u dat inzicht of is die post een black box en onduidelijk waar voordelen en verbeteringen te halen zijn en hoe dit vergelijkt met sector genoten.

Lees verder....

Ken ik mijn klant eigenlijk?

Weet u zeker dat uw marketing en verkoop inspanningen op de juiste klantgroepen gedaan worden. Hoe weet u dat en kunt u daar misschien meer uithalen?

Lees verder....

Pipeline ontwikkel workshops
Meer uit bestaande klanten halen of nieuwe klanten vinden is een uitdaging waar vele bedrijven voor staan. Onze aanpak zal u helpen. Lees verder...

Schaduwkosten en Demand Management

Wat zou het voor u betekenen indien u naast uw direct toewijsbare kosten ook de andere kosten die zich buiten uw blikveld afspelen in kaart krijgt? Deze kosten worden ook wel schaduwkosten genoemd. Onafhankelijke benchmarks geven aan dat schaduwkosten tussen de 20-60% van de direct toewijsbare kosten kunnen bedragen.


Lees verder....

Business case en scenario planning

Hoe nu verder na het in kaart brengen van de IT en secundaire proces kosten? Het business case- en scenario planning programma omvat een aantal workshops waar bedrijfsdoelstelling, kosten en investeringen in scenario’s bekeken kunnen worden. De scenario planning geeft dan duidelijkheid wat de impact van investering en kosten veranderingen in IT en secundaire processen zullen zijn.

 

Lees verder....

Portfolio analyse

Hoe bepaal je of de producten en diensten van het bedrijf voldoende ondersteund worden door de centrale organisatie. Kan u uw klanten voldoende ondersteunen of zou een pro-actieve rol van de centrale organisatie u nieuwe ideeën kunnen geven voor verbetering van de relatie met de klant. In bijna alle marktsectoren blijft de voorsprong die IT u kan geven van onschatbare waarde. Een waarde die niet altijd ontsloten wordt. Hoe is de huidige governance structuur

 

 

Lees verder...
 
ICT als BlackBox? of toch niet?
De ICT Quick scan van t² brengt snel in kaart hoe uw ICT domein er uit mag zien, welke kosten daarbij horen in vergelijking met uw sector en soortgelijke bedrijven. Haal uw ICT uit de BlackBox en krijg de controle terug.
Lees verder....
        
Volg Matrix Coaching op TwitterVolg Matrix Coaching op FacebookVolg Matrix Coaching op Linkedin